SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Verkon parhaat webhotellit
July 12th, 2015 by Roger

Nykyään internetistä on varsin helppo löytää palveluja, joiden avulla voit perustaa oman verkkosivuston vaikka saman tien. Näitä palveluja on ryhdytty kutsumaan webhotelleiksi. Tämä viittaa siihen, että web-sivua varten voi vuokrata juuri haluamansa määrän tilaa niin sanotusta hotellista.

Webhotellin palvelut voidaan ryhmitellä perinteisiin ISP (Internet Service Provider) -tyyppisiin, jotka tarjoavat levytilaa ja työkalut sivuston hallinnointiin (esimerkiksi FTP-yhteys tiedostojen siirtoa varten) ja toisaalta online-palveluihin, joissa kaikki voidaan tehdä verkkosivuston kautta. Viimeksi mainitussa tapauksessa sivun webmasterin ei tarvitse osata välttämättä HTML-koodiakaan.

Suomalainen tai ulkomainen

Suomalaiset voivat valita itselleen joko kotimaisen tai ulkomaisen web-hotellin. Mikäli haluat käyttää .FI -päätteistä domain-nimeä, se onnistuu helposti suomalaisen palvelun kautta. Kannattaa kuitenkin tiedustella FI-domainin houstausmahdollisuuksia mm. EU-alueella toimivista web-hotelleista. Suomalaiset palvelut ja myös .FI-domainin hankkiminen on hieman kalliimpaa kuin esimerkiksi .COM-domainin käyttäminen. Suomalaisia web-hotelleja ovat mm. WMHost, Kotisivukone.fi ja Nebula.fi. Kannattaakin vertailla erilaisia palveluja keskenään, ja huomioida myös domain-nimeen liittyvät rajoitukset – FI-domainin käyttäminen ei onnistu kaikissa web-hotelleissa. Lisää domain-nimen valitsemisesta voit lukea artikkelista Domainin valitseminen.

Ulkomaalaisia palveluja on tarjolla runsaasti, ja osa web-hotelleista mahdollistaa sivun houstaamisen myös aivan ilmaisesi (lukuunottamatta domain-maksua). Maksullisetkin palvelut ovat varsin edullisia. Web-hotelleja vertaillessa kannattaa ensin miettiä, mitä palvelulta haluaa (onko tarkoitus esimerkiksi käyttää tietokantapalveluja tai omia PHP-skriptejä), ja sen jälkeen selvittää onko tämä mahdollista ja minkälaisia vaihtoehtoja on tarjolla.

Erilaisten palvelujen vertaaminen

PCMag.com on tehnyt vertailun eri palvelujen ominaisuuksista ja hinnoista. Jos esimerkiksi tarvitset palvelinta, joka pystyy käsittelemään kymmeniä tai satojatuhansia päivittäisiä kävijöitä, kannattaa silloin tutustua ”dedicated hosting” -vaihtoehtoon. PCMagin listauksessa kaikista vertailussa olevista palveluista löytyy myös mahdollisuus tehdä sivuja online-pohjaisesti WordPressin avulla. Samoin kaikissa palveluissa on 24/7 asiakastuki. Palvelujen hinnat asettuvat 3 ja 20 dollarin väliin.

Web-sivun rakentamisessa on nykyään helppo lähteä liikkeelle. Erilaisten online-pohjaisten julkaisujärjestelmien avulla voi oman sivun saada pystyyn jopa muutamassa minuutissa käyttämällä valmiita sivupohjia, joita web-hotelli tarjoaa. WordPressin online-pohjaisia julkaisujärjestelmiä on tarjolla paljon muitakin. Myös verkkokaupan perustamiseen ja oman blogin aloittamiseen löytyy helppoja valmisratkaisuja.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa