SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Vangitseva verkkosivusto
October 15th, 2017 by admin

Jokaisen yrityksen tai netissä toimijan kannattaa harkita tarkkaan nettisivuihin panostettavan summan ja ajan määrää. Yhä useampi yritys on siirtynyt toimimaan enemmin internetissä ja vähemmän kivijalkakortteleissa. Siihen on järkevä syykin, sillä moni palveluiden käyttäjä tekee nykyisin kasvavissa määrin ostoksiaan netin kautta. Tiedon hankinta, palveluiden tilaaminen ja ostosten tekeminen verkossa ei ole enää hankalaa tai pelottavaa, vaan se on mutkatonta ja säästää aikaa.

Nettisivujen laittaminen pystyyn saattaa vaikuttaa helpolta, kun tarjolla on useita helppoja alustoja, joita hyödyntää. Ellei tekijä ole tutustunut alaan eikä omaa kokemusta nettisivujen kehittelystä, kannattaa hänen hakea ainakin neuvoja ammattilaisilta. Huonosti tehty sivusto ei palvele ketään, vaan sillä on taipumus karkottaa asiakkaat pois muutamalla klikkauksella.

Osuva nettisivu

Suositut palveluntarjoajat uusivat nettisivujaan usein ja niiden toimivuutta testataan jatkuvasti. Osa muutoksista ei välity suoraan käyttäjälle, mutta helpottaa esimerkiksi selaamista, nopeutta tai sivulla liikkumisen mielekkyyttä. Nykyisin nettisukupolven vaatimukset sivustoilta ovat korkeat, pienetkin virheet ärsyttävät ja käyttäjillä on tapana tehdä ratkaisunsa verkossa nopeasti.

Ulkoasun keskeinen rooli on asia, johon on syytä kiinnittää huomiota. Ammattilainen osaa hahmottaa verkkosivuston mallin yhdistellen yrityksen arvoja, tuotteita, palveluita ja tavoitteita. Niistä muodostuu visuaalinen paketti, joka viestittää asiakkaille sommittelun, värien, kuvien ja logojen avulla haluttuja signaaleja.

Nettisivun tulee vahvistaa yritystä positiivisesti. Se ikään kuin kertoo sanattomasti, kuka se on ja millä asioilla liikutaan. Ammattilaiset ovat asiantuntijoita väriviestinnässä, oikeanlaisten fonttien valinnassa ja monissa pienissä nikseissä, joita maallikko ei edes ajattele.

Selkeyttä ja sanomaa

Asiakas saapuu verkkosivustolle hoitamaan tiettyä asiaa tai hakemaan tietoa. Netti on helpottanut elämäämme ja mahdollistanut monen asian hoitamisen nopeasti internetissä. Verkkoon kirjautuva toivookin löytävänsä oikean sivun mahdollisimman nopeasti ja helposti, aikaa ei haluta tuhlata turhaan. Sivuston tulee olla selkeä, jotta asiakas löytää haluamansa tiedon heti.

Selkeä ei kuitenkaan tarkoita tylsää. Hyvin tehtyjen sivujen sanasto on hallussa ja se sopii hyvin yhteen harkitusti valittujen kuvien kanssa. Asiakkaan tulee löytää sivustolta ajankohtaista tietoa ja yhteydenottomahdollisuus. Asiointi sivustolla jättää yrityksestä tärkeän muistijäljen, jonka perusteella muodostuu käsitys yrityksestä.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa