SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Oikeanlainen design on verkkosivuston avain
August 21st, 2015 by admin

Verkkosivuston näkyvyys on ratkaiseva tekijä nettimaailmassa – sen avulla kävijä löytää perille kohteeseensa. Näkyvyyttä edesauttaa verkkosivujen asianmukainen muotoilu. Juuri oikeanlainen design antaa nettisivustolle viimeisen, ratkaisevan silauksen ja aikaansaa käyttäjälleen tietynlaisen mielikuvan heti ensi näkemältä. Olipa sivusto sitten ammattilaisen tai aloittelijan aikaansaannos, eri segmenttien sivustot eroavat toisistaan niin tyyleiltään kuin muotoiluiltaankin. Onnistunut verkkosivu pystyy välittömästi välittämään muotoilmeellään kävijälleen sen tärkeimmän, nimittäin ensivaikutelman.

Ammattimaista tai omaperäistä

Esimerkiksi muotisivujen muotoilussa visuaalinen puoli korostuu huomattavalla tavalla. Muotisivusto on houkutteleva, tyylikäs, ajankohtainen ja esteettinen. Se kutsuu vierailijaansa ammattikuvaajien ja –mallien avulla loihdituilla kuvillaan. Muotisivujen ammattimaisuudesta poikkeavat, yhä edelleen suosiotaan kasvattavat blogit ovat puolestaan henkilökohtaisia näkökulmia bloggaajien elämiin tai kiinnostusten kohteisiin. Blogisivustot ovat hyvin persoonallisia, ajanmukaisia ja täysin tekijänsä näköisiä. Ne on usein höystetty kuvien lisäksi useilla linkityksillä sekä monesti myös videokuvalla tai äänellä. Vaikka blogit poikkeavatkin pääpiirteittäin ammattimaisten muotisivustojen tyylistä juuri persoonallisemmalla otteellaan, on niiden joukossa toki tyylikkäitä ja viimeisteltyjäkin aikaansaannoksia, sillä bloggaamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Asiallista tai viihteellistä

Yrityssivut ovat nykyaikaisen yrityksen käyntikortti. Ne varustetaan yrityksen logolla ja omalla, yrityksen myymän tuotteen tai palvelun esiintuovalla ilmeellä. Yrityssivujen muotoilu on pääasiallisesti asiallista ja informoivaa, mutta samanaikaisesti myös houkuttelevaa. Sivut pitävät myös usein sisällään verkkokaupan, jonka avulla yritys vie asiakkaansa kätevästi verkko-ostoksille. Yrityssivuista poiketen viihdyttämään luodut pelisivustot näyttävät muotoilultaan rennommilta, kepeän nuorekkailta, selkeiltä ja konstailemattomilta sekä useimmiten myös räjähtävän värikkäiltä. Näillä piirteillään ne houkuttelevatkin parhaiten vierailijansa edellä mainittuihin muoto-ominaisuuksiin sopivan ajanvietteensä pariin.

Ammattilainen loihtii tarpeeseen sopivat sivut vaivatta

Kun verkkosivustojen laadusta ei haluta tinkiä ja halutun sanoman toivotaan välittyvän jo ensikatsauksella, web-suunnittelijan tekemät sivut palvelevat aina parhaiten. Ammattilaisen tekemiä sivuja suunniteltaessa ensin selvitetään yhdessä asiakkaan kanssa niin sivujen käyttötarkoitus, kohderyhmä kuin sisältökin. Tämän jälkeen suunnittelija laatii suunnitelman sivuston rakenteesta, ilmeestä, navigaatiosta sekä eri toiminnoista.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa