SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Mainostaminen nettisivuilla
September 23rd, 2015 by admin

Piditpä sitten blogia tai pyöritit muun tyyppistä verkkosivustoa, on nettisivujen pyörittämisen ohess myös mahdollista tienata pientä taskurahaa. Toki voi olla, että blogaajana saat jo ilmaisia testituotteita tai -palveluja, joista sinun odotetaan ehkä vastalahjaksi kirjottavan. Erityisesti tänä päivänä, kun blogaajista on tullut osin jo jonkinlaisia julkkiksia, voi yritys saada suurenkin hyödyn tunnetun blogaajan kirjoittamasta positiivissävytteisestä tekstistä jossa sen tuote esiintyy. Tästä syystä tunnetut blogaajat saavatkin usein niin sanottuja ilmaislahjoja.

Kumppanuusmarkkinointi

Mainostaakseen omalla nettisivullaan ei tarvitse olla välttämättä suurikaan nimi blogimaailmassa. Kuka tahansa verkkosivun ylläpitäjä voi nimittäin saada sivustolleen mainoksia esimerkiksi Tradetrackerin tai Tradedoublerin kautta. Nämä palvelut toimivat niin, että verkkosivuston omistaja valitsee haluamansa kampanjat palveluntarjoajan sivulta ja saa mainostajalta mainokset asetettavaksi sivuilleen. Kun sivuston kävijä klikkaa mainoksen kautta mainostajan sivustolle, saa verkkosivuston omistaja tästä jonkinlaisen komission. Komission maksamisen perusteet ovat yleensä kampanja- tai mainostajakohtaisia, joten välttämättä pelkästä klikistä ei sivuston omistajalle makseta.

Tradedoublerin ja Tradetrackerin tarjoamia mainostamismahdollisuuksia kutsutaan affiliate- eli kumppanuusmarkinoinniksi. Kumppanuusmarkkinointi on verkkosivun omistajalle tuottoisaa silloin, kun sivustolla on tarpeeksi kävijöitä, jotta klikkauksia (tai muita komission perusteita) kertyy reilusti. Yksi tai kaksi klikkausta kuukaudessa ei vielä verkkosivuston omistajan pussissa juurikaan tunnu. Lisäksi yleensä kumppanuusmarkkinointiyritykset maksavat komissiot sivuston omistajalle vasta tietyn rajan ylittyessä.

Kuinka paljon voi tienata?

Tarkkoja summia, joita nettisivuilla mainostamisella voi tienata, on hankala sanoa, sillä se riippuu aina monesta asiasta. Jos sivustolla on päivittäin useita satoja käyttäjiä, voi mainoksilla saada muutaman euron päivässä, mutta jos kävijöitä olisi vaikka kymmeniä tuhansia, nousisi tienattu summa tietysti suuremmaksi. Tästä syystä oman sivustonsa tunnettuutta kannattaa edistää, sillä mitä tunnetumpi sivusto, sitä enemmän rahaa mainoksilla on mahdollista tienata.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa