SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kuvien käyttö nettisivuilla
August 31st, 2015 by admin

Vanhan sanonnan mukaan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja tämä on hyvä muistaa myös nettisivuja suunnitellessa. Jokaisen sivustolle laitetun kuvan on kerrottava jotain olennaista siitä, mihin sivu on tarkoitettu. Esimerkiksi yrityksen sivuilla jokaisen kuvan olisi hyvä edustaa yritystä tai sen tuotteita jollain tavalla.

Täytekuvia on sivuille turha laittaa vain siksi, että ”muuten tässä on liikaa tekstiä”. Sivusta tulee sotkuisen näköinen, jos kuvia on liikaa. Samoin käy, jos kuvat ovat kooltaan suuria, lisäksi suuret kuvat tekevät sivusta hitaamman. Kuvien käytössä on myös ehdottomasti muistettava tekijänoikeudet. Mikä tahansa netistä löydetty kuva ei voi kuulua sivullesi eikä varmasti edusta myöskään yritystäsi. Jos jonkun muun ottama kuva on pakko saada mukaan, niin käyttöoikeus on kysyttävä kuvan omistajalta, että seuraamuksilta välttyy.

Kuvien merkitys käyttäjälle

Yrityksen nettisivuja tehdessä on hyvä, jos henkilöstöstä on kuvat esillä kaikkien nähtävänä. Näin vierailijalle tulee sellainen olo, että yritys on helposti lähestyttävä. Lisäksi kuvien selkeys tekee sivuista mukavamman kokonaisuuden siellä vierailevalle. Nettisivuilta kuitenkin etsitään pääsääntöisesti aina jotain tietoa, jolloin kuvien on tuettava tätä tarkoitusta kaikin tavoin. Jos omat kuvaamistaidot ovat hukassa, löytyy internetistä myös lukuisia kuvapankkeja, joissa olevia kuvia voi käyttää vapaasti. Näistä joutuu yleensä jotain maksamaan, mutta kuvat ovat laadukkaita, joten investointi tällaiseen kannattaa jos omat kuvaustaidot ovat olemattomat tai ei ole valmis palkkaamaan ammattilaista.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa