SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kuvien käsittely
September 5th, 2015 by admin

Nykyaikana kuvankäsittely on arkipäivää. Ammattilaiset esimerkiksi lehtikuvissa käyttävät erilaisia ohjelmia kuviensa paranteluun. Tämä mahdollisuus on myös tavallisella kotivalokuvaajalla ja jo halvallakin ohjelmalla pääsee hyvään alkuun. Yleisimmin kuvankäsittelyssä käytetään Adoben Photoshop –ohjelmaa, joka on suosittu niin ammattilaisten kuin kotikäyttäjienkin parissa. Suosio johtuu ohjelman monipuolisuudesta. Photoshop tarjoaa lukuisia muokkausmahdollisuuksia pienintäkin yksityiskohtaa myöden.

Liialliseen muokkaamiseen ei kuitenkaan kannata sortua, sillä liiallinen kuvan muokkaus vie pois arvoa alkuperäiseltä kuvalta. Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu siitä, missä menee kuvanmuokkauksen raja, kun kuuluisuuksien kuvia on muokattu niin, että esimerkiksi maha on pienempi tai kasvot ovat täydellisen sileät. Kuvanmuokkausohjelmat tulevat nykyään niin tietokoneen ostamisen yhteydessä vakiokalustona kuin myös kameran ohjelmistojen mukana.

Manipulointia

Yleisimmät muutokset, joita kuvankäsittelyssä kuviin tehdään, ovat kontrastin säätäminen, värien muokkaaminen sekä kuvan koon muuttaminen sekä rajaaminen. Kuvia voidaan myös tarpeen mukaan terävöittää tai sumentaa käyttötarkoituksesta riippuen. Kuvia muokatessa on aina hyvä miettiä, mitä kuvalla haluaa viestiä ja mihin käyttöön kuva on tulossa.

Jos kyseessä on luontokuva, ei suuria muutoksia kannata tehdä, koska kuvan olisi jo alun perin oltava niin hyvä, että luonnon oma kauneus tulee siitä ilmi. Haastavimpia muutoksia kuvissa ovat jonkin kohteen, esimerkiksi ihmisen, poistaminen kuvasta ilman, että kuva alkaa näyttää muokatulta. Tämä vaatii jo vuosien harjoittelua ja kursseja kuvankäsittelystä, että tuloksesta tulee uskottava.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa