SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Koodaaminen
September 2nd, 2015 by admin

Kansanomaisella kielellä koodailu ja virallisemmin ohjelmointi on tullut merkittäväksi osaksi mitä tahansa internet-suunnittelua sisältävää toimintaa kuin myös pelien suunnittelua. Jos koodaamista haluaa opetella, voi sen tehdä niin erilaisilla kursseilla, kouluissa tai myös netin ilmaisilla perehdytyskursseilla. Parhaiten homman oppii harjoittelemalla uudestaan ja uudestaan ensin perusohjelmointia ja siirtymällä siitä sitten haastavampiin tehtäviin. Tämän jälkeen voi myös alkaa tietojen lisäännyttyä tekemään kokonaan omia ohjelmakoodeja.

Koodaaminen vaatii tarkkuutta, sillä yksinkin väärin kirjoitettu koodirivi tai – kirjain aiheuttaa sen, että suunniteltu ohjelma tai sivusto ei toimi oikealla tavalla. Koodi on myös aina suunniteltava niin, että se on mahdollisimman yksinkertaisessa muodossa, jolloin käsky on helpommin luettavissa. Tämä tekee koodaamisesta myös koukuttavaa, sillä virheen metsästäminen ja ennen kaikkea ratkaisun löytäminen ongelmaan tuovat onnistumisen elämyksiä.

Koodauksen kehitys

Ohjelmointi aloitettiin jo 1950-luvulla. Se alkoi FORTRAN –nimisellä ohjelmointikielellä, joka käänsi matemaattisia lausekkeita koneen ymmärtämälle kielelle. Tästä ohjelmointikielet hiljalleen kehittyivät ymmärtämään monimutkaisempia rakenteita. 1960-luvulla esiteltiin ALGOL –ohjelmointityyppi, josta tuli hallitseva ohjelmointikieli ja sen pohjalta on kehitetty lukuisia uusia jatkumoja.

1980-luvulla tekoälyn uskottiin korvaavan koodaamisen, näin ei kuitenkaan käynyt ja läpimurto jäi tekemättä. Tästä eteenpäin hallitseva ohjelmointikieli on ollut niin sanottu olio-ohjelmointi. Se tuli suosituksi C++:n kautta. 2000-luvun alkaessa ohjelmointi on muuttunut niin, että komentosarjat ovat niin suunniteltavissa, että käyttäjät pääsevät niitä itse muokkaamaan. Näihin kuuluvat muun muassa Java, Ruby sekä Python.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa