SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Ilmaisia kuvia internetistä
September 12th, 2015 by admin

Aikana jolloin valokuvia voi ottaa koko ajan ja kaikkialla on niiden käyttöoikeuksista tullut iso puheenaihe. Ei mene päivääkään, ettei käyttöoikeusrikkomuksia sattuisi. Internetsivuilla on oltava joitain kuvia, että ne näyttävät paremmilta ja, että sisältö on helpommin ymmärrettävissä. Valitettavasti esimerkiksi Googlen kuvahausta otettu kuva on todennäköisesti jo jonkun omaisuutta ja sen käyttäminen ilman lupaa on käyttöoikeusrikkomus.

Jos itse ei halua tai kykene ottamaan kuvia nettisivuilleen, on kuitenkin mahdollista käyttää internetin lukuisia kuvapankkeja, joissa olevat kuvat ovat tekijänoikeudettomia ja näin ollen vapaasti käytettävissä. Esimerkiksi sellaiset palvelut kuin Flickr sekä Wikimedia Commons tarjoavat ilman tekijänoikeuksia olevia kuvia ilmaiseen käyttöön.

Ota aina selvää ehdoista

Vaikka kuva onkin merkitty ilmaiseksi, on aina hyvä tarkistaa, että kuvaaja ei silti halua esimerkiksi nimeään käytettävän jos kuva otetaan käyttöön. Tämä kuuluu muutenkin hyviin tapoihin jos se sivuston tyyliin sopii, että kuvaajan nimi ja sivusto lukevat kuvan alla. Lisäksi osa palveluista tarjoaa kuvia ilmaiseksi vain epäkaupalliseen käyttöön. Tämäkin kannattaa selvittää etukäteen, että välttyy tekijänoikeusrikkomuksilta ja sitä seuraavilta ongelmilta.

Kuvapankit ovat joka tapauksessa mainio keino saada kuvia käyttöönsä, jos mitään ainutlaatuista ja alkuperäistä ei halua käyttää. Valmiiden kuvien käyttämisessä on hyväksyttävä se mahdollisuus, että jollain muulla sivustolla saattaa olla käytössään sama kuva. Jos tämä ei haittaa, niin kuvapankit ovat helpoin keino saada kuvia internetsivuilleen.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa