SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Google Analytics
September 15th, 2015 by admin

Tänä päivänä yrityksille on tärkeää näkyä verkossa. Vaikka puhutaan näkymisestä, voidaan ajatus laajentaa myös kattamaan kuulumista ja keskustelunaiheena olemista. Tämä tarkoittaa yleensä sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua ja siihen osallistumista. Näillä tavoin yritys saa lisää kävijöitä sivuilleen ja sitä kautta lisää potentiaalisia asiakkaita. Kuulostaa yksinkertaiselta, eikö vaan?

Yksinkertaisuuden ajatus karisee viimeistään siinä vaiheessa, kun yrityksen tulee saada verkkopresenssinsä sisältö siihen malliin, että se helpottaa kaikkia edellä mainittuja tavoitteita. Sisällöllä tosiaan on merkitystä siinä, kuinka kiinnostavana sivustoa pidetään. Ja näinhän on tietysti ihan yksityisenkin henkilön kotisivulla tai vakkapa blogissa.

Mitä tietoja voidaan kerätä?

Koska kaikenlainen data ja sen kerääminen on verkkosivun hallinnassa tärkeää, on avuksi kehitetty erilaisia ohjelmia, kuten Google Analytics. Sen avulla verkkosivuston ylläpitäjä voi tarkkailla sivuston liikennettä kuten esimerkiksi sitä, mistä vierailijat sivustolle tulevat. Google Analyticsin raportit myös kertovat sen, mitä kävijät tekevät sivustolla ja kuinka kauan he viettävät siellä aikaa. Näitä tietoja hyödyntämällä sivustoa on helpompi kehittää jatkossa.

Aiemmin mainittua sosiaalista mediaa ei ole jätetty Google Analyticsin tilastoistakaan pois. Sosiaaliseen mediaan tehdyt jaot ja muut viittaukset selviävät tilastoista, kuten myös ne sosiaalisen median palvelut, joiden kautta vierailijat päätyvät sivustolle.

Käyttöönotto

Google Analyticsin käyttöönotto onnistuu luomalla tili palveluun ja määrittämällä vaaditut asetukset. Kun tili on luotu, voi käyttäjä myös määrittää erilaisia suodatettuja raportteja, jolloin saadaan vaikkapa valmiiksi eritelty raportti vain sivustolle ulkoapäin tulleesta liikenteestä tai jonkun sivuston osan liikenteestä erikseen.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa